torsdag 12 april 2012

Så mycket bättre

Så var det pt-träning igen! Sjung eller nynna gärna rubriken när du läser detta för det är ungefär så det känns med tanke på min axel :-)

  • Split jerks, 20-40 kg. 
Ena benet lite lite framför det andra i starten, tyngden på bakre häl, ta sats och gå snabbt ner djupt samtidigt som stången stöts upp - behåll sträckningen i armarna! Nedtagningarna? Vissa av dem blev helt ok i dag. Tänka på att inte dippa armbågarna neråt utan mer att fälla in stången nära halsen. Typ. Mycket att tänka på, eller hur?
  • Split jerks varvades med pullups, tre i taget x 4 med gröna gummibandet. Jag har iofs varit starkare men det gick problemfritt utan smärta vilket var viktigast.

  • På minuten i tio minuter: 1 press, 3 front squats med tre sekunders paus i botten (30 kg). 
Hemskt obekväm där i botten, armbågarna vill inte stanna uppe - därför såklart kanonbra träning.


  • 3 x max antal varv på två minuter av: 5 frivändningar med sandsäck + 20 dubbelhopp. Vila 2 minuter mellan varven.
Resultat 2 varv / 2 varv och 5 vändningar / 2 varv och 4 vändningar.
Jag stressar lätt upp mig och då blir tekniken lidande = hoppar fel, vänder fult etc. Mest varv ett, sen blev det bättre. Skoj med ny övning!


  • Magträning; Stå i armhävningsposition, flytta ena handen utåt, lite snett framåt, utan att tappa rygg/magspänning. Flytta in armen igen. Byt arm. Två varv av detta, avslutade andra varvet med 30 sek vanlig planka.

Så glad över att min vänsteraxel gör så snabba framsteg! Förra veckan gick det till exempel absolut inte att pressa, det var inga problem i dag. Det kanske inte dröjer alltför många veckor innan man kan tänka sig en lite armhävning till och med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar