torsdag 23 juli 2015

Bonus

Skön bekräftelse på att hjärnan tagit semester: jag kom på i går kväll vid åtta att det inte var i dag vi skulle till San Fransisco, det var ju i morgon! 

Denna "extra" dag blev det bana igen = 15x2 min löpning/1 min gång. Så varmt. Och tungt!?! Det kan iaf omöjligt bero på kosten.

onsdag 22 juli 2015

Hej då Sundown

I söndags gick vi upp på toppen av Mt Tallac i Lake Tahoe - det tog ca tre timmar uppför och två ner. Precis när vi skulle börja gå ner började det regna ganska ordentligt och det höll i sig i någon timme. Kallt! Men otroligt schysst hike! Jag har varit uppför det där berget en gång förut men det var 1994 så minnet är lite suddigt. Effekten av den här gången är att jag har extremt ont i rumpan varje gång jag reser mig.

Passet i dag, sista på Sundown, var bra för att mjuka upp mig lite:

EMOM 8 min:
Udda - 15 hollow rocks
Jämna - 10 ringdips
Körde ringdips med gummiband.

Wod, 3 RFT
  • 10 Overhead Squats 115/75
  • 15 DeadLift 115/75
  • 50 Double Unders
 Eftersom jag nu är totalt orutinerad på OHS skalade jag det till 55 = ca 25 kg. Vilket innebar att marklyften blev löjligt lätta. Men min träningsvärk, orörlighet och orutin gjorde att OHS-en var utmaningen ändå...tiden tror jag var 5:29.

Det var sista passet på ett otroligt schysst ställe. I morgon åker vi vidare för två veckor i San Fransisco. Där verkar dom vara knöliga - har mailat sju ställen i närheten och de tar 25-30 dollar per träning även om du är där i två veckor...känns omotiverat. Får se vad som händer.

lördag 18 juli 2015

Torsdag och fredag

Torsdag:

Först PP 2x5 på 90%. Lätt.

Sen Team wod:

  • 50 wallballs 20/14 pounds
  • 40 KB snatch, 45/25 pounds, varannan arm
  • 30 pistoler, varannat ben
  • 20 kalorier rodd

En startar, den andre jagar = kan inte börja nästa moment innan person nr ett är klar. Jag blev jagad av Matt. Han var bra på att jaga, vi kom först på 11:29! Jättekul wod. Körde 35 wallballs, lite vila, tappade ett par i backen men körde klart sen, gillade att köra mot "måltavla", det var lättare. Snatch utan vila. Pistoler skalades till att sitta på bänk, rodden bara att kötta.

Fredag:

Front squats 3x3 på 85%, typ 125 pounds då. Gick sådär, kändes orutinerat men gick. Försökte tänka thrusters men det syntes nog inte. Var tungt!

Wod, 10 min amrap av:

  • 10 stoh 53/35
  • 10 laterala burpees
  • 10 svingar 16 kg

Totalt fyra varv+6 stoh. Är hemsk som vanligt med laterala burpees.

I morgon drar vi till Lake Tahoe, åter sent måndag.


tisdag 14 juli 2015

Kolhydratträning

Sliten och trött av semester med dålig mat och massa öl - men visst blev det träning i dag ändå:

Löpteknikträning, sen 6x200 meter med vila lika länge som löpning. Ca 57 sek per varv. Fick veta att jag har för stela armar...en effekt av att ha jobbat bort armar som svänger som väderkvarnar :-) utveckling?

Sen, metcon 25/15/5 av: 
  • Hang Power Clean 65
  • Thruster 65
  • Pull Up
Eftersom jag inte kört thrusters sen typ januari delade jag ungefär 50/50 med thrusters och push press. Sen ringrodd i stället för pullups. Tog drygt 12 min....man får dålig form av dålig mat.

Thank god blev det biff och grönsaker till middag...köttunderskott!!!

I morgon en sväng till Monterey, skönt med andra vyer.

måndag 13 juli 2015

Teamwod och tartan

Sunkigt så det räcker här faktiskt. Går inte att laga mat i detta grisiga hus eftersom allt är kladdigt. De som bor hos mig i detta hembyte har dragit vinstlotten! Det jag egentligen laddar upp för med den informationen är att vi äter grismat också. Pizza. Hamburgare. Öl. Vin. Usch.

Teamwod på gymet i går, 15 min amrap
  • En springer 200 meter
  • Den andra kör ground to over head så många som möjligt under tiden
Vikt 95 = ca 43 kg, vi kom upp i 93 totalt, ungefär lika många var. Alldeles för kort träning ju.

Sen åkte vi in till San Fransisco för att få nycklarna till nästa hembyte om ca 1,5 vecka. Oj, vad mycket bättre det kommer att bli! Läget, maten, lägenheten, allt, allt, allt. Allt.

I dag är det så fint väder men ingenstans att ta vägen. Vi testade Santa Clara Central Park. Jag hittade ett pullupräcke som jag drog mig upp i så att tummarna sprack upp igen. Sen försökte vi gå runt den fina dammen men den hade invaderats av kanadagäss som använt hela området som toalett. Sen åkte vi hem igen.

Vid högskolan finns typ allt - simbanor, basketplaner, friidrottsanläggning ink en fin 400-meters tartanbana. Om man bortser från och lyckas kryssa mellan alla bajshögar från kanadagässen är den riktigt fin. Dit stack jag i dag och körde 15 varv av 2 minuters löpning/1 minut gång. Högst osäkert hur långt jag kom men sprang på bra. Helt säkert är att det blir ganska tråkigt att springa runt runt runt. Runt.

Firar med en omelett i kväll. Vi tar det lilla skrapet som finns i kylen och känner oss lite nyttigare.

torsdag 9 juli 2015

Skala både wod och tumme


Torsdag, Sundown CF:

Teknikdelen var toes to bar vilket jag var mer än vanligt dålig på i dag....men vi höll på ett tag. Tränade på teknik för att göra rätt i stället för att göra min megagung för att komma upp. Känns vettigare att göra det så att det blir rätt någon gång...

Sen då, på tid:
  • Row 800m
  • 50 Shoulder to Overhead 55 (ca 25 kg)
  • 30 Toe To Bar
  • 10 Handstand Push Ups
Jag var klar tokförst med rodd och även med STOH men sen gick det bakåt som väntat. Körde rodden på 1:57-1:58. Pushpressade tior med kort andhämtning mellan varje. Sen skalade jag TTB så att jag gjorde rätt (?) teknik men upp med knäna utan att nudda stång med tårna. Det var också helt rätt teknik för att skala av skinnet på tummarna. HSPU från låda.

Så. Nu ut och utforska lite. Half Moon Bay bland annat.

Igång i Kalifornien

Nio timmars tidsskillnad är jobbigt! Det finns två boxar nära mig, den ena är Khalipas NorCal - stor som en flyghangar, riktigt schyssta lokaler, och den andra är Sundown CF. Eftersom den senaste morgontiden på NorCal är 07:00 men på Sundown 09:00 så är det där jag bestämde mig för att hänga.

Första passet, i går tisdag på Sundown CrossFit:

Warm-up
  • run 400m
  • 10m lunges
  • 20m high kicks
  • 10m inch worms
  • 20m high knees
  • 20m butt kickers
3 rounds
  • 10 air squats
  • 5 push ups
Weightlifting
  • Push Press (3×5 @ 90% of Strict Press)
Metcon, AMRAP 10
  • 6 Hang Power Snatch 70
  • 8 Box Jumps 20
  • 10 Front Rack Lunge 70
Fick ihop 5 varv + 11.

Det var så schysst att äntligen träna lite! Riktigt riktigt trevligt ställe med riktigt riktigt trevliga människor. Eftersom jag var där för första gången fick jag välja wod-musik så det blev såklart svenskt, Swedish House Mafia :-)

Vi bor i ett sunkigt nedgånget område, inga ställen man vill vara på om man inte tar bilen och vädret är sisådär. I måndags åkte vi till Santa Cruz för beachen men det var iskalla vindar trots den klarblå himlen. Det sägs att det är det vi kan vänta oss här. Så risken är hög att den här månaden kommer att skapa en riktig FetMalle....vad ska man annars göra än äta och dricka?? Jajaja, och träna såklart...

fredag 3 juli 2015

Sista två passen i Sverige på ett tag

I går en pt-timme där jag tränade på att få till utlåsningen på pressar och ffa stötar. "Armbågar bak".

Frivände, men sämre än veckan innan, höften ville fram och vara med för mycket. Låste mig på 55 kg. Helt onödigt.

Pullup-träning med pronerat grepp - ett försök till pullup och en kippad per varv. Fem ggr?

3 varv av thrustersx5 på 35 kg.

Löjligt svettigt, kändes som att stången bara halkade omkring!

I dag sprang jag i Årstaskogen, från kajen fram och tillbaka, ca 6 km tror jag. Denna gång ökade jag till tre minuter på och en av. Gick ju bra. Kände lite i hälarna, måste koncentrera mig på bättre fotisättning, inte minst i nedförsbackarna.

I morgon går flyget till San Fransisco. 4,5 veckor. Hörde jag semester?