tisdag 30 juni 2015

Malle på Sture

06:20 i morse trampade jag iväg till F4L Sture för ett morgonpass - udda men kul morgon:

A. Viktade Push-ups 3 x 5 reps
Körde 5 kg/10 kg/5 kg. Det var skoj.
B. ”Toes to Bar Cindy”
AMRAP 20 min:
  • 5 Toes to Bar
  • 10 Push-ups med smal handposition.
  • 15 Squats
Jag hann 7 varv, 5 TTB och 4 armhävningar. Kom inte åt stången med exakt alla TTB men hade höjden så jag godkände mig själv för att inte fastna. Det som tog tid var såklart armhävningarna, blev många pauser men alla kördes på tårna.

Sen trampade jag vidare till Frösunda och jobbade lite :-)

Avslutade dagen med schysst middag på Tranan med Jempa.


söndag 28 juni 2015

Springer på

Veckans löppass, fortfarande 2 min löpning/1 min gång. Bara glad att knät håller, so far so good, så det gör absolut ingenting att köra på det här viset.

I dag 6 km i Ågesta igen, tog 37:15. Det kändes bra, kul och lätt. Såg till min förvåning att det tog 40 minuter för två veckor sen. Modigare i nedförsbackarna bland annat.

Om en vecka är jag i Kalifornien - YEAH!!!!

lördag 27 juni 2015

Bra avslut på testvecka

Fredagens testpass:

A. 50 Chest to Bar Pull-ups/Pull-ups på tid
Nej, det här gjorde jag såklart inte. Men körde en strikt och sen teknikträning på kippade under tiden Ella körde (vi var bara två).

B. Press 1 RM
Jag hade hoppats på 40 kg men missade två gånger. Sen tog jag 37,5 relativt lätt. Synd.

C. 2000m Rodd
Så skulle jag ro 2000 för första gången i mitt liv. David hade sagt att jag skulle hålla hastigheten mellan 1:57 och 1:58 vilket funkade i 1000 meter. Sen när det var kanske 800 kvar dog jag och bara la ner. J-vla Malle. La ifrån mig handtaget och började svära. Men Lasse stod bredvid och peppade igång mig igen så jag plockade upp och fortsatte. Tiden blev 8:23 då. Avslutade iaf.


Lördagens testpass

A. Knäböj 1 RM
Vet inte varför men jag var inställd på frontböj och det var det ju inte. Vilket gjorde att jag kunde ta PR eftersom det var så länge sen jag maxade i bs. Körde 65/70 och sen två missar på 75 (?) men fick hjälp, klarade och tog sen 77,5 och stannade.

B. AMRAP Push-ups
16 st. Bra eller dåligt vet jag inte men 16 gjorde jag.

C. “Grace” 30 C&J 43kg på tid.
Jag brukar ju köra den här på 40 kg och gjorde det i dag också. Skulle såklart ta revansch från förra veckans 4:20 med David och förhoppningsvis slå mitt gamla 3:58. Det visade sig vara ganska lätt - passar mig att ha en klocka framför mig. Jag körde åtta snabba, sen ettor och slutade på 3:33. Känner mig jättenöjd. En dag kanske jag kör på rätt vikt också :-)

Avslutningsvis måste jag ju meddela att jag står på listan för boxrekord med min Annie-tid på 7:11. Det kanske inte håller så länge men jag får väl slå det igen om det behövs? Mitt pr är ju bättre än så så hur svårt kan det va?


tisdag 23 juni 2015

Vänder bättre igen?

Kort om tid så kort rapport! Timme med David:

FS, nya grejen med tummar och fingrar på samma sida, armbågar ner, tänk thruster och pressa upp. Jag var inte särskilt stark i dag här men fick bra tekniktänk och känsla.

Clean & jerk, upp till 58 kg där det blev fyra varv av djupa vändningar och stötar. Gick ju bra ju. För första gången på jag vet inte hur länge kändes vändningarna naturliga och roliga! Kom för långt bak första svängen på varv fyra och fastnade i botten (förmodligen för att jag just hade sett en filmsekvens på David när han ramlade bakåt i en vändning?) men gjorde om och rätt.

Skulle ro 1000 m som prepp för min första testrodd på 2000 i slutet av veckan men fick bryta efter halva så ska testa den delen själv i morgon i stället. Vad gör man inte för att skippa vilodagar?

I morgon regn. Buhuu!

måndag 22 juni 2015

Testpass 1

Megatur i dag = det var bara jag på passet! Så jag fick en pt-timme med Ako kan man säga. Testvecka nu, har inte varit med på det tidigare så jag har ju inget att jämföra med förutom lyften, där har jag ju koll. David tyckte dock inte att jag skulle maxa mark efter gårdagens dubbelpass.

Så här blev det:

A. Max Spänsthopp. Fäst en bit tejp så högt upp som möjligt på en av pelarna eller i wallball-luckan på Stureplan. 3 försök. Mät från golvet.
Har ju inte direkt tränat detta förut men kom upp i 250 cm. Inte vet jag. 
B. Marklyft 1 RM. Endast lyft gjorda utan “krumrygg” godkänns. 
Det kändes ju rätt bra här. Så jag tog 105 kg. Kändes såpass bra att vi testade 110 (förlåt David) men jag sumpade det - helt onödigt - genom att tappa ryggen och släppa in knäna halvvägs upp. Får man upp den såpass lätt från marken är det ju helt onödigt att inte avsluta. Men jag tänker att det betyder att jag har 110 kg.
C. Testwod. På tid: 50 Burpees, 50 Kettlebell Svingar 16kg, 50 Sit-ups och 50 Double Unders 
Hmmm. Tänkte att det viktigaste här var att inte ta ut sig på burpeesarna. Ako sa att jag skulle ta ett andetag mellan varje så jag gjorde nästan så. Svingar och situps obrutna. Tre dumma missar på hoppen (var trött i underarmar efter svingarna tror jag). Totaltid 8:54. Nästa gång, om det blir någon sån, ska jag burpa lite fortare. Kanske andas mellan varannan.
Det var riktigt skoj och lyxigt att köra i dag!

söndag 21 juni 2015

Dubbelpass efter trippelvila

Oj då. Tre dagars vila. Gårdagens planerade löpning fick vänta tills i dag.

Först grupp på F4L:

A. Power Snatch 3 x 3 reps ca 60% av 1RM
Körde 30 kg. Bra teknikträning.

B. Power Clean and Power Jerk 3 x 3 reps ca 60% av 1RM
45 kg. Mer än 60% men ändå inte tuff vikt så mycket teknik här också. Nöjd, ffa med jerksarna!

C. ”Annie”
50 – 40 – 30 – 20 – 10 reps
  • Double Unders
  • Sit-ups
Tid 7:11. Hade tänkt att slå mitt gamla rekord på 6:55 men stissade upp mig så mycket över det (Va? Jag?) att jag fick in flera felhopp på både 50- och 40-varvet. Så onödigt. Annars klockrent.

Sen till Hellas och körde 5 km med 2 min på och 1 min av. Bra det. Tog 32:45 = snitt 6:33 vilket är snabbar än förra veckan. Nu när jag går och springer om vartannat blir det ju ingen vidare kilometertid men kul att hålla koll.

onsdag 17 juni 2015

Lugnt

I dag var det ett lugnt pass utan wod på f4l. Lite skönt.

A. Öva på Handstående 10 min
Nja. Har glömt bort att jag skulle öva på detta, det var ju flera veckor sedan. Lyckat försök typ var fjärde gång. Mot vägg. Inte nöjd - kommer aldrig att få bort katastroftankarna om jag inte kör detta kontinuerligt.

B. Push press 3 x 5 reps @ 10×0 ca 60% av 1RM
Jag som är så lojal mot vad som står körde ju 60% först = 32,5 kg. Löjligt lätt. Slutade på 40 i stället, mycket bättre.

C. Turkish Get up 10min Ca 2 reps i minuten, varannan arm med valfri vikt. Fokusera på tydliga positioner i lugnt tempo.
Länge sen detta, hade mycket dålig teknik inledningsvis men blev bättre. Körde några varv på 8 kg och några på 12.

Sen cyklade jag hem i regnet. 

tisdag 16 juni 2015

Veckans PT-timme

I dag bra pt-timme på Nordic:

Knäböj
Nytt grepp för att få in armpressen bättre = alla fingrar ink tumme på samma sida och lägg stången i handen, inte fingrarna. Konstigt först men fattade efter ett tag. För det mesta. Kom fel första försöket på 65 kg och brände för mycket för att klara av det andra när jag ändå hade rätt bana och grepp. Så det stannade vid 60 kg.

C&J
Först några lättare teknikvändor med vändningar, push jerks och split jerks. Lite ny position = lite framåt med kroppen och bak med rumpan m raka ben i starten. Avslutade med 5 varv av C&J på 55 kg. Bra. Den första kändes omöjlig sen blev det lättare. Ska väl vara så när man får hjälp. PT´n sköter sig.

Till sist: Kval-wod till Solid Open = AMRAP 15 minuter av:
  • 6 Chest to bar pullups
  • 9 Shoulder to overhead (20kg)
  • 12 Front Squats (20kg)
Totalt 8 varv och 3 pullups (totalt 51 pullups!). Körde pullupsen en och en och det andra obrutet. David sa att den här woden var skalad men såg att för masters var det vanliga pullups och inte chest to bar - och jag är ju master (om de inte har en 50-gräns för masters vill säga). Bra i dag: vek inte ner mig utan matade på i 15 minuter. Visserligen inte så tungt men jag brukar nog ändå vara bra på att hitta anledningar till att lägga ner.

Jag var ovanligt långsam när jag cyklade hem. Så trött :-)

söndag 14 juni 2015

Tisdag-söndag

Extremt dålig disciplin på bloggandet men hinner knappt med mig själv så vad gör man?

Tisdagens pt-timme:
Vändningar och jerks. Var så trött i kroppen och snurrig i huvudet. Men jag tror att jag gjorde några fina. Sen skulle jag avsluta med Grace visade det sig och jag var på helt fel mentalt ställe - på väg att totalbryta flera gånger, pausade och bröt planen. Med tanke på det var min tid godkänd = ca 4:20 = bara 30 sek mer än pr. Drar slutsatsen att jag skulle ta det där rekordet om jag bara fokade (men va fan gör det då!!).

Sen var det grejer både onsdag och torsdag kväll.

Fredagsträning F4L:

A1. Bulgarian Split Squats 3 x 3 reps @ 20×1
A2. One leg Deadlift 3 x 3 reps @ 20×1 (görs direkt efter BSS. På samma ben)
Körde med två 16 kg kb för detta. Gick bra men gjorde lite ont i vänster knä.

B. På tid:
  • 50 Overhead Lunges (på stället) 30/20kg
  • 50 Thrusters 30/20kg
  • 50 Boxjump Step down
  • 50m Bear Crawl
Jag får fortfarande inte göra thrusters så det blev push press där = min wod var mycket lättare än de andras...tid 9:43. Utfallsstegen gjorde jag 30/12/8. Först var de tokvobbliga men det var för att jag gjorde för korta utfallssteg. Push pressarna gjorde jag i tior, box"hoppen" i sträck.

I dag, söndag
Tog mig till Ågestaspåret för lite mer knäträning. Samma som i Rättvik = två minuter löpning och en minut gång. Körde 6 km vilket tog 40 min exakt. Kändes lite i knät men eftersom det här är så lätt kan jag hålla fokus på teknik och fotisättning. Det var precis bara lustfyllt och mysigt i spåret, skulle gärna köra detta men i 10 km eller så, blir liksom så lite...

Alla j-vla kvällsgrejer gör att jag inte kan träna i morgon kväll heller. Blä.

måndag 8 juni 2015

Måndagsgrupp

Äntligen fixat nytt däck och slang efter en vecka utan cykel - lycka!! Byter återigen ut köstress mot trampendorfiner. Dagens grupp på F4L:

A1. Marklyft 3 x 3 reps @ 30×1
A2. Mellan varje set jobba på en av följande rörlighetsövningar; axelrörlighetskomplex 3 x 5 ev med vikt (se tidigare måndagar), Brygga 3 x 20 – 40s (Beroende på kapacitet. Ej maxansträngning).

Körde marken på 95 kg - funkade! Tappade någon gång hälvikt och så men i stort nöjd.

B. 3 Varv på tid:
  • 5 Hang Power Cleans 70/40kg
  • 10 Toes to Bar
  • 5 Hang Power Cleans 70/40kg
  • 500m Löpning
Tid 15:01. Var mest inställd på att löpningen skulle vara hemsk men den var nästan bara skön i dag. Däremot måste jag pausa en del på TTB så det går ju inte så fort där. Körde iaf alla! Vändningarna tokigt lätte. Trodde jag lagt fel på stången. Så blir det när man börjar med tunga mark antar jag :-)

lördag 6 juni 2015

Tis, ons, fre, lör

Onödigt mycket i veckan så inte hunnit blogga. Frågan är hur mycket jag minns?

Tisdag = Davidträning
Ja, vad gjorde vi?!?!? Knäböj men var trött i hela kroppen så kom upp i 60 har jag för mig. Kanske lite till. Sen träning på frivändningar, djupa. Kändes sådär. Tror att vi mest var på 55 kg - eller var dte bara 50? Teknikträning inför veckans pass = hur hoppa smarta boxjumpovers och hur göra ring pushups. Så bra! Vi gjorde nog mer grejer men det var för länge sen nu...

Onsdag, grupp F4L:
A1. Press 3 x 5 reps @20×1
Pressade 32:5 kg fast det blev fyra varv.
A2. Välj att jobba på rörligheten i framsida höft med Diagonal Stretch 3 x 45-60s, eller Jefferson Curl 3 x 6 – 8 reps för baksidan, eller Insida lår med Russian Baby makers, eller Pigeon Stretch för säte.
B. 10 varv på tid:
  • 5 Pull-ups
  • 10 Handrelease Push-ups
  • 15 Boxjump 50cm
Jag hade order om att skala ner till 2 pullupps per varv och kliva både upp och ner på boxen. Hann 10 varv minus 7 boxhopp. Mycket jobbigare med handrelease push-ups....blev på knäna varv tre och framåt. Men vad var time cap? Måste ha varit 15 minuter?
Fredag, grupp F4L:
Det var ovanligt tomt på gymet - vi var två som körde grupp = jag och Erik :-) 
A1. Bulgarian Split Squats 3 x 6 reps @ 20×1
A2. One leg Deadlift 3 x 6 reps @ 20×1 (görs direkt efter BSS. På samma ben)
Körde 10-kiloshantlar. Det här är en toksvår övning för mig, balansövning....
B. 21 – 15 – 9 reps på tid:
  • Front Squat 30kg
  • V-ups
  • Kettlebell Sumo Deadlift High Pull 16kg

Tid 6:48. Helt ok, hade coachens ögon på mina knäböj rakt igenom.
Lördag 6/6
Vaknade med sendrag i nacken, skaffade mig nog det i fällknivarna i går...det sitter kvar ännu riktigt ordentligt men gick att träna ändå :-) 
A1. Floor press 3 x 5 reps @ 30×1. Körde 37,5 kg i dag.
A2. Utför Jefferson Curl eller Diagonal stretch mellan varje set eller en annan rörlighetsövning som du behöver.
  • B. På tid:
  • 25 Boxjump over 50cm
  • 25 Marklyft 45kg
  • 25 One Arm Thrusters med hantel 8kg
  • 25 Strikta Ring Push-ups
  • 25 One Arm Thrusters 8kg
  • 25 Marklyft 45kg
  • 25 Boxjump over 50cm

Tid 10:10. Jag körde pp i stället för thrusters, då är 8 kg rätt lätt...i övrigt gick det bra tycker jag! Det var kul!

måndag 1 juni 2015

Minigrupp på F4L

Infektionskänningar sen i går men det gick att träna ändå - grupp på F4L m Fernando. Vi var bara tre stycken, värsta lyxen!
  • A1. Marklyft 3 x 5 reps @ 30×1
  • A2. Mellan varje set jobba på en av följande rörlighetsövningar; axelrörlighetskomplex 3 x 5, Brygga 3 x 20 – 40s 

Ha - A2 glömdes helt bort av alla! Men A1 körde jag på 90 kg. 
  • B. På tid:
  • 25 kcal Rodd
  • 30 Chest to Bar Pull-ups/Pull-ups
  • 35 Kettlebell Swings 16kg
  • 40 Goblet Squats16kg
  • 45 Sit-ups
  • 50 DU´s
Tid 10:58 men gjorde bara 10 pullups med varierande grepp. Kippade. Noggranna squats. Döda underarmar och platta skor gjorde just goblet squatsen till dagens utmaning. Underarmarna gjorde att jag hoppade en massa fel med hopprepet också. Men det var ett kul pass! 

Sen hade vi tid över så det blev magträning tills vi fick krypa därifrån.