måndag 31 mars 2014

Seg, fet och slö

Ok. Det verkar ju som att jag inte tränat alls sedan förra torsdagen. Det stämmer inte riktigt, litegrann har det blivit men inte mycket....

Först körde jag ett kort, sent, pass på Sats Medis förra lördagen vid sjutiden:

A. E2M 10 min 1 clean + jerk 55 kg
Planen var 57,5 kg men jag var trött, stressad och oexplosiv så efter ett par missar gick jag tillbaka till 55 kg. Funkade ok.
B. E2M 10 min 5 backsquat explosiva 52,5 kg
C. Enbensplanka 30/30x3


Sen åkte jag hem och packade för jobbkonferens söndag-onsdag. Blev ngt förlängd pga att en medarbetare blev sjuk på plats och jag tog ett senare plan med honom. 

Ingen träning förräns i lördags när jag slog till med att springa 6 km i Ågesta. Gick oväntat bra! Förmodligen fick jag energi av att jag innan svängde förbi löplabbet för att kolla skor. Fick springa på bandet för att kolla steget och kommentaren var "du har ett fantastiskt bra löpsteg, det liknar hur eliten springer". Mina intervaller måste ha gett resultat :-) 

I dag tung förkylningskänsla men tog en lugn pt-timme med David. Bestämde mig för att jag skulle dit efter hans fråga om jag var "seg, fet och slö". Seg och fet kanske. Men fan inte slö. Ville träna!

Clean & Jerk
Gick bra upp till 55 kg där jag tog ett gäng. Missade några gånger på 60 kg (vände upp den men stannade i botten till exempel). Gick åter till 55 och tog några till.

Ryckdrag, treor på 35 kg. Gick bra efter ett tag när jag slutade att resa mig upp för tidigt.

Back squats
3x55,  3x60 1x65, 3x55

Känner mig friskare nu än innan träningen. Hoppas det håller i sig.

torsdag 20 mars 2014

ApMalle

Meh! Två pt-timmar samma vecka?!?! Japp!

Rörlighet och en pullup. Sen träning:

Första delen totalfokus på ryckteknik. Ryckdrag - rumpan bak, tryck in stången mot höften (inte tvärtom) sen dra! Armbågar bak. Gjorde en övning som David benämnde tyngdlyftarrodd för att få till rörelsen. Alltså roddrag fast man står upp typ. 
Sen ryck från golvet upp till några treor på 30 kg. Svårast är att inte räta upp mig för tidigt. När stången trycks in i höften gör dig lång, armbågar upp etc etc. Nåja. Fick godkänt på några stycken.

Avslutningsvis 5 varv på tid av:
10 toes through rings
10 svingar 16 kg
10 DU´s
10 wallballs ca 2,9 m, 4-5 kg

Tid 10:59. Det här var skoj! Körde ringarna obrutna första tre varven sen uppdelade 6/4. En miss varv tre efter nio hopp med repet så jag fick börja om, några missar med bollen för att jag kastar rakt upp i stället för in i väggen - annars allt annat obrutet. Fick mycket beröm för ringarna, David sa att jag var som värsta apan (eller alltså....det var väl beröm va?)!

Är verkligen inne i en kul träningsperiod nu!! 

tisdag 18 mars 2014

Håller mig igång

I dag det jag skulle gjort i söndags:

10 varv:
60 sek rodd under 1:55
60 sek vila
60 sek löpning 12 km/h
60 sek vila

På Sats Odenplan så proppat med folk att man knappt såg att det var ett gym. Kändes som att de släppt in halva stan (inklusive min pt som stod och stretchade i ett hörn). Men - det fantastiska är att hur mycket folk det än är där har de ändå så många roddmaskiner och löpband att det aldrig är några problem att ockupera en av varje i 40 minuter.

Behöver antagligen ändra just detta upplägg snart. Men det är så skönt att göra ngt lite kravlöst nån gång i veckan ett tag. Anmälan till midnattsloppet kommer att motivera mig att kämpa upp lite mer flås tänker jag :-)

måndag 17 mars 2014

Måndags-pt-timme

Planen var att träna i går men Jempa bjöd på för mycket vin och bubbel i lördags så det blev vila i går också :-) I dag en pt-timme, då väcks man ju ur sin dvala vare sig man vill det eller inte.

1 pullup som inledning...

Clean & jerk upp till 55 kg. Viktigt i dag: dra bakåt med armbågarna! Missade några gånger på 60 kg. Riktigt löjliga missar dessutom - jag fick upp stången men typ släppte den på nåt sätt. Jag var för trött helt enkelt.

På minuten i 15 minuter: 1 C&J 50 kg + 15 DU´s.
Det gick ganska bra till att börja med - de första 11 varven. Var klar på ungefär 25 sekunder per varv. Sen slängde David in en ytterligare vändning per varv och - svårt att säga vad som var huvudet och vad som var ren trötthet - då gick det sämre...nåja, avslutade på något halvfuskigt sätt de sista varven iaf.

Från utfallsposition med 25 kg på raka armar, sänk ner bakre knät i golvet 10 ggr. Det här gick såklart helt ok med vänster ben fram - men mitt högra totaltutankontrollellerbalansben var det sämre med. Tappade balansen flera gånger och fick börja om. Den gemensamma nämnaren visade sig vara att jag när jag börjar svaja av någon anledning tycker att det är läge att blunda. Kniper ihop ögonen i något slags flyktförsök kanske? Men när jag öppnar ögonen är jag kvar på gymet och det enda som har hänt är att jag tappat balansen och släppt stången och får börja om. Så instruktionen här blev att spärra upp ögonen. Då gick det bättre för det här miffot faktiskt. Körde ett varv med vänster fram, sen några halva med höger och till slut ett (eller två??) hela.


fredag 14 mars 2014

14:3

Inte min stil att gå ut och dricka drinkar mitt i veckan. Dagen före en pt-timme dessutom - vad hände? Mest trött, annars helt ok och ett bra upplägg på passet i dag utifrån förutsättningarna:

1 Split jerk
Stanna kvar i spliten med fötterna och gör 5 jerks
Det här var nytt. Svårt med balansen...tänk bak med stången och gå ner. Rätt kul ändå. Fast jag har inte koll på vikten.

Mixade med pullupträning, jag har ingen bra teknik. I dag: 1 pullup med lite sats, gå ner 2 ggr i 90% och upp igen genom att fokusera på att dra armbågarna bakåt. Detta ska jag träna på hemma.

Split jerk upp till 63 med lite efterpress, tangerat rekord.
Min smarta pt sa att det var 55 kg när det var 60 och la sen på tre kilo så jag trodde det var 58. Har man löjlig respekt för vikter så är det bra att bli lurad.

Avslutning med 14:3, 8 min amrap:

10 marklyft 43 kg
15 boxhopp 45 cm
15 marklyft 61 kg
15 boxhopp
20 marklyft 70 kg
15 boxhopp
25 marklyft 84 kg
15 boxhopp
30 lyft 93 kg

Jag hann till 16 marklyft på 84 kg. Asnöjd :-)

Trevlig helg!

torsdag 13 mars 2014

Chock

Chockade kroppen genom att träna intervaller klockan sju i morse;

10 varv:
60 sek rodd under 1:55
60 sek vila
60 sek löpning 12 km/h
60 sek vila

Mycket jobbigare att morgonträna än att kvällsträna!! Men var tvungen eftersom jag jobbade sent i går och är på konferens i kväll. Och nu har jag fått i mig öl, vin och drinkar. Perfekt.

tisdag 11 mars 2014

Infracity

Träning på Infracity, samma pass som 23 februari:

A. E2M i 10 min

1 snatch high pull + 1 powersnatch + 1 snatch balance + 1 snatch 30 kg

Allt gick hyfsat utom det avslutande rycket varje varv. Missade det första. Tjongade det andra bakåt och sträckte armbågen. Gjorde vanliga styrkeryck övriga varv i stället för att stressa upp mig. Nä, hyfsat var fel ord - egentligen var den här delen helt katastrofal när jag tänker efter.

B. AMRAP 12 min

3x60 kg marklyft stående på 5 cm viktplatta, öka 5 kg per varv
5 armhävningar

11 varv: 60--85/90/85X4 Känns bra att öka varje gång här! Räddade kvällens träningspass så jag kom undan loserstämpeln.

C. Sidoplanka 30/30x3 ingen vila mellan sidor.

Så löjligt trött nu. God natt då. 

söndag 9 mars 2014

Medis

Moffade i mig en pizza i går. Lurade mig själv att jag var klok genom att ta glutenfri öl. Förmiddagsträning på pulver, ovan vid det och inte superstark. Samma pass som 20 februari:

A1. Jämna minuter i 10 minuter
: 1 PC, 1 clean, 1 PP, 2 jerk 47,5 kg
A2. Ojämna minuter i 10 minuter: 1 PU

A1 gick ok, lite dålig power i pushpressarna men inga missar. Ett par riktigt pinsamma nedtagningar. Inga pullups utan lite farthjälp. 

B1. Snatch deadlift 50 kg x3x3, paus precis under knä 4 sekunder, rumpan bakåt och lyft upp bröstet.
B2. Dips 3 set om 3 reps


Jorå. Funkade.

C. 3 varv på tid av:

  • 10 sittande handelpress 8 kg m lillfingrar framåt 21X1
  • 5 liggande rodd
  • Hollow handstående m näsa mot vägg 10 sekunder
  • 30 sekunder hollow på golv
Hantelpressarna gick inte bra, jag var tvungen att pausa en gång det sista varvet. Annars ok. Men jag har verkar ha en blind fläck gällande just den här instruktionen eftersom jag återigen glömmer att klocka mig. Ingen paus förutom den med hantlarna då.

Sen flera timmars promenad ute i solen. Precis som i går. Yeah!

fredag 7 mars 2014

Svosch!

Andra bra passet i rad! Woohoo!!

Först fick jag behandling av min högeraxel. Ajajaj vad det gjorde ont.

Ryckträning upp till tvåor på 36 kg. Kändes rätt bra faktiskt. Mycket fokus på att vara snabb från start  och ffa dra upp armbågarna!

Sen 14:1 (och 11:1) = AMRAP 10 minuter av:

  • 30 DU´s
  • 15 power snatch 25 kg

Resultat 4 varv + 30 DU´s och 5 ryck. Otroligt nöjd med mig själv i dag - hade inte tanken eller viljan att lägga ner en enda gång, det var nästan kul under själva wodden. Och OM jag har kollat rätt skulle jag ligga någonstans på plats 650 i min åldersklass (det lät ju inte lika bra som det kändes).

Någonstans i mina gamla blogginlägg finns ett tidigare resultat av detta pass men det lyckas jag inte hitta det!

torsdag 6 mars 2014

Svisch!

Den senaste veckan har jag känt mig i usel form. Säkert av en massa anledningar varav några ganska självklara: det nya jobbet tar fortfarande massor av energi, dålig sömn flera nätter,  ätit fel och för mycket etc.

Så i dag kör jag detta:

10 varv:
60 sek rodd under 1:55
60 sek vila
60 sek löpning 12 km/h
60 sek vila

och blir knappt andfådd! Det kändes som uppvärmning. Sa bara SVISCH så var det klart. Det var så skönt att jag vill köra detta varje dag. 

En pullup och lite tåhävningar

Det känns faktiskt inte så tokigt att jag anmälde mig till Midnattsloppet i går. Tokigt däremot är att det ilar i höger armbåge och axel sen i går. Hoppas det går över snart.

tisdag 4 mars 2014

TuggummiMalle

Seg träning. Hela kroppen kändes som tuggummi och den uppslitna valken i handflatan störde i alla delar. Men jag var där iaf :-)

Samma pass som 16 februari :

A1. Jämna minuter i 10 min
  • 1 pullup
A2. Ojämna minuter i 10 min
  • 5 frontsquats 37,5 kg från 60 cm höjd
FS inga problem - en mkt positiv del var att Sats vid infracity har flera 60-centimeterslådor så det var lätt att rigga den här övningen (äntligen). Men inte en enda pullup! WTF? Tuggummi var det...och ont i handen gjorde det.

B. E2M i 10 minuter
  • Frontrackade stepups 15 cm, håll 2 sek i topp, 20 kg 10/10
  • 5 latsdrag, pronerat grepp, 40 kg
Ok, inte mer.

C. OTM till fail
  • 6 burpees
  • 6 gobletsquats 16 kg
  • 6 svingar 16 kg
Dog innan jag började ungefär. Körde fem varv för att inte helt dumma ut mig.

Man måste gå ner i botten ibland för att ge ordentligt utrymme till framsteg!

söndag 2 mars 2014

Tule m Jempa

I dag tränade jag på Tule med Jenny! David hade gjort ett pass till oss - ingen tävling dock (tack och lov).

Det vi gjorde kan man läsa om i hennes blogg. Eller, nästan i alla fall. Jag är ju mycket sämre på att springa, körde på 11-11,5. Sen kunde jag inte göra TTB när det var halt otejpat räcke så jag körde i ringar i stället. Gick sådär, de hasade ner hela tiden och blev både för sneda och för låga så jag fick justera höjden varje varv. Tror att det var ringarna som slet upp en valk i handen också...annars gick det ok. Fast klockan glömde jag - den tickade på ända ner i omklädningsrummet. Hemskast var den sista 1,5 km på löpbandet.

Kände mig ovanligt tung i dag. Förmodligen för att det var mer löpning och det är sånt jag är sämst på. Så det var säkert ett bra pass tänker jag?