fredag 30 november 2012

Lite lite litegrann

I dag lugn igångkörning efter vila. En vecka sen jag opererade mitt vänsteröga.

Lång uppvärmning, rörlighet och stång.

Ryck. Gick hyfsat. Började med stång, sen 3x25, 3x30, 3x35. Varje ryck med inledande highpull, sen ett ryck. 35 kändes tungt, så fort det går att bli ovan vid träning. Inga missar dock.

Clean & jerk. 3x30, 3x35, 3x40, 3x45. Saknade bra spänning i kroppen i jerksen, kändes lite ovant och halvstabilt.

Pullups, från toppläge - ner 90% och upp igen. Några tvåor.

Avslutade med lite jogging, ca 10 minuter.

Sen dess och fortfarande har jag ont i ögat, inte när jag är helt still men när jag rör blicken åt något håll känns det som ett blåmärke. Morgondagens planerade pt-timme ligger starkt i farozonen. Synen är liksom etta-nolla, antingen funkar den eller inte. Träningen går att ta igen.


fredag 23 november 2012

Ingen rapport

Såklart och inte oväntat: efter gårdagens ögonoperation måste jag vila en vecka.

Trist men sant. Försätter mig i vänteläge ett tag dårå....

Hej på ett tag!

onsdag 21 november 2012

Christine

PT-timme i går kväll;

Overhead squats, upp till tvåor på 40 kg. Det skulle egentligen varit treor men båda försöken på 40 kg tappade jag stången i botten på squaten (bra rim!). Dålig kombination att vara stel i både vristerna och bröstryggen...känns som att jag gör framsteg här iaf, det var tyngre än på länge och hyfsat oläskigt.

Varvade dem med tvåor av assisterade pullups.

Ryck, upp till 35 kg. "Stå på stället, först en high pull, sen ett ryck - landa i en knäböj". Visserligen inte någon sittböj direkt men jag är nöjd. Blev uppmanad att stå kvar nere i böjen med utlåsta armar innan jag gick upp igen. David tyckte att uttrycket "nere" i böjen var extra kul iom mitt allt annat än djupa djup MEN jag lyckades ändå landa stabilt i en halvböj.

Christine;

3 varv på tid av;
  • 500 m rodd
  • 12 marklyft 70 kg
  • 21 boxhopp 50 cm
Tid 14:01

Konstigt med en wod där rodden var det lättaste...det var iofs i 2:10-tempo. Det som var definitivt tyngst var marklyften som delades upp 7/5 varje varv. Det som var svårast var boxhoppen när benen var som spagetti. Tog alla boxhopp med nedkliv vilket förklarar tiden.

I morgon ska jag operera ett öga så då blir det nog ingen träning. Planerar lite löpning i kväll som kompensation.

söndag 18 november 2012

Bra träningshelg

I går tog jag en runda i löparspåret = 5 km vid Hellasgården. Backarna där gör att det nästan är som intervallträning...det var tokjobbigt och/men kändes bra och kul.

I dag vanlig träning, 18 oktober, alltså en hel månad, sen jag körde detta pass;

A.På minuten i 10min 2 Snatch(PS, sitt i en halvböj under stången) 30 kg.
Ganska nöjd. Inga problem att rycka upp dem. Men har verkligen en motorisk spärr som stannar böjen för tidigt. På ett intellektuellt plan ser jag fram emot att träna mer ohs och ryck så att jag blir mindre mesig på att knäböja med vikter över huvudet. Rent känslomässigt vill jag slippa :-)

B1.RROM HSPU 5x3
B2.Korta PU i toppläget 5x3
Nöjd med handstående. Bara ett par missar i uppsparken, det är där jag brukar fallera annars. Tycker också att "armhävningarna" gick lite djupare än bara ett litet knix i armbågen. Jag var dock hemskt svag i pullups-övningen. Många pauser blev det.

C1.Sittande hantelpress 12kgx5,5+
C2.Excentriska PU med tummar mot varandra 3x2
Hantelpress, glömde mig och gjorde 6 st båda varven. Pullupsen på detta sätt känns jättekonstigt, det sticker liksom i underarmarna hela vägen ner. Kanske är det några muskler där som jag aldrig pratat med förut?

D.4 varv på tid av:

  • 10 boxhopp 60cm nedkliv
  • 15 svingar 20kg
  • 20 utfallsteg med 20kg viktskiva på raka armar ovanför huvudet.
Vila 1min mellan varje varv.
Tider: 2:25/2:27/2:31/2:31. Jämnare tider, förra gången gick det från 2:22 till 2:56.

Nu blir det vila till på tisdag.

torsdag 15 november 2012

Vanligt pass

Oj, så länge sen jag körde ett "vanligt" pass själv på gymet - får gå tillbaka ända till 25 oktober för att hitta rätt (är det egentligen ett vanligt pass när det verkar vanligare att man gör något annat förresten?), det var också senast jag körde passet för i dag :

A. 2 PC varannan minut, börja på 40kg och höj 2,5kg varannan minut.
Men så bra jag är på att inbilla min kropp att jag inte är så stark som jag är här...faktum är att jag bara kom upp i 52,5 kg i dag. 55 blev bara high pulls...vet ju rent intellektuellt att jag kan mer!!! Pucko.

B. Marklyft 77,5kgx3 82,5kgx2 87,5kgx1 82,5kgx3 87,5kgx2 92,5kgx1 Vila 2min mellan varje. Höj alla lyft 2,5kg mellan varje träning.
Det var tungt...tycker att ryggen tappade lite i det tyngsta lyftet. Men det gick ju. Dåså. Försöker räkna ut när jag tar 100. Måste väl bli.....nästnästnästa gången jag kör det här passet :-)

C1. Dips 3,3,3+(excentriskt om så krävs)
C2. Liggande rodd/ringrodd. 8,8,8+

D.Tabatarodd
Håll under 1:50 min alla intervaller, sänk 1 sek tempo per gång.
Huh! Hur kan det som känns sååå lätt första varvet vara så omöjligt i slutet? Klarade inte alls att hålla 1:50-gränsen alla åtta. Men är glad att jag kört lite tabatarodd, jag behöver utsätta mig för sånt...

Tycker att det är svårare att få till en bra träning när det blir sent på kvällen, i dag kom jag inte till gymet förräns halv åtta. Positivt med det var att det var nästan tomt. Positivt nummer två var att de har fått till det mesta av golvet nu på Sats Liljeholmen så nu kan man träna som vanligt där igen.

tisdag 13 november 2012

Yes press!

Tisdagstimme med David. Bra timme på flera sätt - dels ett pr och dels är jag fortfarande helt slut. Trodde på vägen hem att jag höll på att bli förkyld men det var bara halsreaktion pga allt flås...

Först! Ett snabbt pr i press! 40 kg! ÄNTLIGEN och på tiden! Det var inte ens i närheten av omöjligt i dag :-)

Sen! Frontsquat upp till 60 kg. Tog den med så dålig teknik att det inte fanns kraft för ett pr-försök här. Nåja.

Marklyft! 90 kg stabilt. Pr-försök på 100. Verkar som att jag har onödigt många av just pr-försök på 100 i kroppen. Men jag tror att det var första gången som jag lyckades rubba stången och få upp den liiiite från marken.

Sist ....Air force wod!
  • 20 thrusters
  • 20 clean high pulls (eg sumo dead lift high pull)
  • 20 push jerks
  • 20 overhead squats
  • 20 front squats
Varje minut, på minuten, gör 4 burpees. Starta med 4 burpees!

30 kg på stången. Tid 17:40. Det måste ju betyda att jag gjorde 68 burpees :-) ser på nätet att tidsgränsen för denna wod är 20 minuter, iaf där jag tittade. Det var ju bra.

Förutom ohs så gick det ok...jag var så trött att mina burpees mer liknade krälningar i slutet...det var en lååång och jobbig wod! Men vad hände med mina ohs? Jag fick till en (1) på 30 kg. Hade ingen kontroll, trött i handlederna, för feg och så vidare....gjorde några försök men skalade sen ner till tom stång = 20 kg. Men jag är hyfsat nöjd ändå. Ska nu lägga in mer ohs i mina uppvärmningar för att ta mig förbi blockeringen.

Jag kommer att sova gott i natt.

lördag 10 november 2012

3-3

I dag körde jag och Jenny en pt-timme tillsammans igen. Och återigen hade David lagt upp det som en tävling! Det visade sig vara en bra strategi för oss båda...

  • Moment 1: Inom fem minuter, kom upp i maxvikt i frivändning (fånga i djup knäböj).
Både Jenny och jag hade samma rekord tidigare. Och det har vi fortfarande. MEN - båda höjde det med 3,5 kg från tidigare 52,5 kg! Så skoj! Bara för att vi skulle tävla försvann tvekan i huvudet, det kändes verkligen jättebra att frivända i dag.

Malin: 56 kg
Jenny: 56 kg

  • Moment 2 (start direkt efter moment 1): AMRAP (så många repetitioner som möjligt) under tre minuter av djupa frivändningar på 35 kg. 
Malin: 21
Jenny: 17

  • Moment 3: Inom sju minuter (tror jag att det var) kom upp i maxvikt 3 reps i bänkpress
Malin: 44,5
Jenny: 43,5

  • Moment 4, på tid;
    • 8 over head squats 30 kg
    • 12 toes to bar
    • 16 push jerks 30 kg
    • 20 double unders
    • 24 lateral burpees
    • 20 du
    • 16 pj
    • 12 ttb
    • 8 ohs
Här höll jag på att totalt vika ner mig!! Två av mina värsta, over head squats har jag orutin på och tycker är asläskigt, toes to bar är jag fortfarande rookie på. Det började ok...lyckades ta tre i taget på första ttb-varvet. Push jerks inte särskilt stora problem alls, inte heller rephoppandet. Laterala burpees galet jobbigt men går att kämpa sig i genom. Sista ttb tog tid och jag fick dela upp dem i många omgångar. Sen. Kom det värsta. Sista åtta ohs....var så trött i underarmarna och kunde inte fokusera på styrka och teknik när jag var trött och rädd för stången. Så jag började med att tappa den rakt i huvudet. Aj. Det tog sååå lång tid att ta mig igenom detta och jag var på väg att lägga ner flera gånger ska jag säga. Men jag avslutade.

Jenny: 11:33
Malin: 20:? (minns inte sekunderna...)

Resultat: 3-3. Bra kämpat Jenny! Tack David för att du inte låter mig ge upp...

Tar med mig i dag ett: Rekord i clean.
Tar med mig i dag två: Avslutade den sista delen ändå.

fredag 9 november 2012

Torsdag

I går pt-timme efter en heldag med huvudvärk och alldeles för långt träningsuppehåll.

  • Snatch 25-35 kg
35 kg gick sådär, jag är orutinerad på ryck, tillbaka till 30 kg för att tänka mer teknik.

  • Clean
40-50 kg. Gick både bra och dåligt. Enligt David flög vikten upp i början fast min kropp kändes tung och som tuggummi. Så efter 50 började jag tveka. Att fånga tunga vikter i en djup knäböj är tydligen något som inte känns naturligt :-)


Tre varv av;

  • 4 toes-to-bar
  • 4 laterala burpees
  • 4 clean & jerk 35 kg

Vila tre minuter. Kör igen.

Varv ett; 4:45
Varv två; 4:26

I morgon kombopass med Jenny igen!

tisdag 6 november 2012

Vaaaakna!!

En hel vecka utan träning - vad är det som händer? Måste komma tillbaka. Bryta den negativa trenden.

I dag lyckades jag iaf, trots maxad utbildningsdag på konferensställe, snöra på mig löparskorna och springa lite. Det var en timmes paus mellan möte och middag och jag fick till närmare 40 minuter. Jag var helt ensam i spåret som var elljusupplyst, mjukt, torrt och fullt av löv. Lite mysigt faktiskt..

Då så, då har jag väckt upp kroppen ur dvalan...